Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΚΑΡΕΛΙΑΣ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ


ΚΑΡΕΛΙΑ: Για μια ακόμα χρονιά οι παροχές στους εργαζόμενους έφτασαν σε ύψος ρεκόρ

Αν υπάρχει μια βιομηχανία η οποία κάθε χρόνο εντυπωσιάζει με τις παροχές της προς τους εργαζόμενους και τραβάει ε θετικό τρόπο πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, αυτή είναι η ΚΑΡΕΛΙΑ. 

Το 2019 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για την ιστορική καπνοβιομηχανία, καθώς εκτός από την καταγραφή ιστορικών ρεκόρ σε τζίρο αλλά και σε μερίδιο στην αγορά, η εταιρεία προχώρησε σε μεγάλες παροχές προς τους εργαζόμενους της, μοιράζοντας τους το ποσό των 3.850.000 ευρώ. 

in article
Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΚΑΡΕΛΙΑ, προχώρησε σε δωρεές σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς της Καλαμάτας, οι οποίες ξεπέρασαν τα 600.000 ευρώ. 
Η κοπή της πίτας της εταιρείας είναι πάντα η αφορμή για την αναγγελία των παροχών και στην φετινή ο Ανδρέας Καρέλιας ανακοίνωσε πως ο πρώτος λαχνός τον οποίο είχε εργαζόμενος της εταιρείας, κέρδισε 10.000 ευρώ. Άλλοι 40 εργαζόμενοι κέρδισαν από 850 ευρώ έκαστος.

Το 2019 έκλεισε με τον μεγαλύτερο
ίσως τζίρο στην ιστορία της εταιρείας

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου απολογισμού για το 2019, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η πρόεδρος της εταιρείας Βίκυ Καρέλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας και ο αντιπρόεδρος Στάθης Καρέλιας μίλησαν για τη χρονιά που έκλεισε, και οριοθέτησαν τους στόχους για το 2020.
Ο Ανδρέας Καρέλιας ανέφερε ότι το 2019 έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ στον τζίρο της εταιρείας. Όπως είπε, εάν αφαιρεθούν οι φόροι μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος στα 130 χρόνια της ιστορίας της. Παράλληλα, τόνισαν ότι σημειώθηκε άνοδος 6% στα τσιγάρα στην ελληνική αγορά και 11% στο στριφτό τσιγάρο ενώ στο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα η ΚΑΡΕΛΙΑΣ καταλαμβάνει το 18% στα τσιγάρα, που είναι η καλύτερη θέση τα τελευταία 20 χρόνια που έχει βρεθεί ενώ στα στριφτά καταλαμβάνει το 26% στο μερίδιο αγοράς που είναι η καλύτερη θέση στην ιστορία της.
Σημαντικές ήταν επίσης οι αυξήσεις στις πωλήσεις και εκτός Ελλάδας με ιδιαίτερα σημαντική την αγορά της Βουλγαρίας που η εταιρεία καταλαμβάνει πλέον 21% στο μερίδιο αγοράς. Το 2019, οι θέσεις εργασίας στην εταιρεία αυξήθηκαν κατά 10%. Παράλληλα, μέσω φορολογίας, το δημόσιο εισέπραξε 532 εκατ. ευρώ και τα ασφαλιστικά ταμεία 8 εκατ. ευρώ.
Για το 2020 η ΚΑΡΕΛΙΑΣ προγραμμάτισε επενδύσεις άνω των 7,5 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και 5εκατ. για νέα εμπορικά σήματα.

“Δεν καταλαβαίνω την σπουδή για τον αντικαπνιστικό νόμο”

Όπως ήταν φυσικό, η πρόσφατη αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομου, όπως ήταν φυσικό απασχόλησε την συνέντευξη της ιστορικής καπνοβιομηχανίας. Ο κ. Καρέλιας, αν και όπως τόνισε, σέβεται τα δικαιώματα
των μη καπνιστών, σημείωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τη «σπουδή» για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σε μια περίοδο που όπως είπε, η Ελλάδα έχει σησμαντικότερα προβλήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε ότι οι καπνοβιομηχανίες χτυπήθηκαν αρκετά με την επιβολή μεγάλων ειδικών φόρων, που οδήγησαν στην αύξηση των τιμών και την έξαρση του λαθρεμπορίου, καθώς τα λαθραία τσιγάρα καταλαμβάνουν το 25% στο μερίδιο της αγοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου