Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΣΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΟ 3 ΥΛΙΚΑ



Φτιάξε το δικό σου αντισηπτικό με τρία υλικά!


Εάν ξεμείνουμε.. και γίνεται πολύ εύκολα με υλικά που βρίσκονται στο σπίτι μας αλλά μπορούμε να προσθέσουμε και το δικό μας αιθέριο έλαιο έτσι για το άρωμα.


Τα αντισηπτικά  αυτές τις μέρες έχουν τη τιμητική τους και δικαιολογημένα. Ένα αντισηπτικό δεν λειτουργεί το ίδιο και δεν σκοτώνει το ίδιο τα μικρόβια, όπως συμβαίνει με το πλύσιμο των χεριών αλλά σίγουρα είναι απαραίτητο.Επίσης μπορείς να το έχεις και πάντα μαζί σου σε ένα μικρό μπουκαλάκι έτοιμο πάντα προς χρήση
Τώρα που εξαφανίστηκαν από  τα super market  κρεμοσάπουνα, μαντηλάκια, αντισηπτικά. Η αλήθεια είναι πως το αντισηπτικό μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά, όταν δεν μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου γιατί δεν έχεις πρόσβαση σε μια βρύση.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το πλύσιμο των χεριών.
Πώς να φτιάξω αντισηπτικό; Μην αγχώνεστε είναι πολύ εύκολο
Το δραστικό συστατικό αυτής της συνταγής είναι το οινόπνευμα καθώς κάθε αντισηπτικό πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 60% οινόπνευμα. Η συνταγή απαιτεί 99% ισοπροπυλική αλκοόλη -φαρμακευτικό οινόπνευμα- ή αιθανόλη. Μην χρησιμοποιήσεις άλλους τύπους οινοπνεύματος (π.χ. μεθανόλη, βουτανόλη), καθώς είναι τοξικοί.
Πολύ περισσότερο, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει και λίγο άρωμα και συγκεκριμένα ένα αιθέριο έλαιο το οποίο επίσης, σε βοηθά με τα μικρόβια. Για παράδειγμα, το έλαιο θυμάρι ή το έλαιο σκόρδου έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Αν χρησιμοποιείς αντιμικροβιακά έλαια, χρησιμοποίησε μόνο μία ή δύο σταγόνες, καθώς αυτά τα έλαια τείνουν να είναι πολύ ισχυρά και ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα. Άλλα έλαια, όπως η λεβάντα ή το χαμομήλι, κρατάνε το δέρμα σου πιο μαλακό.
Υλικά:

·         2/3 φλιτζανιού 99% ισοπροπυλική αλκοόλη/οινόπνευμα ή αιθανόλη
·         1/3 φλιτζάνι gel αλόης
·         8-10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου
·         Ένα μπολ κι ένα κουτάλι
·         Χωνί
·         Μπουκάλι με σπρέι
Εκτέλεση;
  1. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  2. Χρησιμοποιώντας το χωνί, περνάμε το αντισηπτικό από το μπολ στο μπουκάλι.
  3. Βιδώνουμε πολύ καλά και χρησιμοποιούμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου