Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ-AGRICULTURE ET COOPERATION

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΕΣ :

Tη δυνατότητα να απαλλαχθεί μία μικρή οικοτεχνία (εργαστήριο, βιοτεχνία κ.λπ.) από την άδεια λειτουργίας δίνει ο νόμος, ειδικά όταν πρόκειται για παραγωγή ζυμαρικών, μαρμελάδας, σάλτσας ντομάτας και άλλες δραστηριότητες χαμηλής όχλησης,


Σήμερα ο αγρότης έχει τη δυνατότητα να μεταποιήσει τη δικιά του παραγωγή και να την πουλήσει ο ίδιος, ξεπερνώντας τον σκόπελο της γραφειοκρατίας για την έκδοση της άδειας λειτουργίας.


Ο αγρότης που επιθυμεί να ασκήσει παραπέρα επιχειρηματική δραστηριότητα και να μην προσφέρει απλά πρώτες ύλες στην αγροδιατροφική αλυσίδα, αλλά τελικά προϊόντα διατροφής στον καταναλωτή, συσκευασμένα, με όλα τα απαραίτητα διακριτικά, μπορεί να κατευθύνει την παραγωγή του και προς την παραγωγή ομοειδών ιδιοπαραγόμενων αγροτικών προϊόντων δημιουργώντας μία μικρή οικογενειακή μονάδα εντός ή σε όμορο ακίνητο με τις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που διαθέτει χωρίς να αλλάζει το ασφαλιστικό καθεστώς στο οποίο ανήκει (ΟΓΑ), με την δυνατότητα της διάθεσης των προϊόντων και στις λαϊκές αγορές (ή Αγορές Αγροτών), αφού εφοδιαστεί προηγουμένως με την απαραίτητη άδεια, που εκδίδεται από την οικεία Περιφερειακή Ενότητα, βάσει των κειμένων διατάξεων.

1. Επεξεργασία τομάτας (Κωδικός NACE: 153.4)

2. Παρασκευή διατηρημένων φρούτων και λαχανικών (153.9)

3. Επεξεργασία και συντήρηση πατατών (153.1)

4. Παραγωγή χυμών από φρούτα και λαχανικά (153.2)

5. Παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων από φρούτα και λαχανικά (π.χ. ζελέ, μαρμελάδες, κτλ) (153.3)

6. Ελαιοτριβεία (154.1)

7. Παραγωγή άλλων μη επεξεργασμένων ελαίων και λιπών (154.2)

8. Παραγωγή επεξεργασμένων ελαίων και λιπών (154.3)

9. Παραγωγή μαργαρίνης και παρόμοιων βρώσιμων λιπών (154.4)

10. Παραγωγή προϊόντων αλευρομύλων (156.1)

11. Παραγωγή αμύλου και προϊόντων αμύλου (156.2)

12. Παραγωγή ζάχαρης (158.3)

13. Παραγωγή μακαρονιών (158.5)

14. Επεξεργασία τσαγιού και καφέ (158.6)

15. Παραγωγή αρτυμάτων και καρυκευμάτων (158.7)

16. Καβούρντισμα κελυφωτών καρπών και ξηροί καρποί (158.9)

17. Αποξηραμένα προϊόντα, όσπρια και ρύζι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου