Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΚΗ

 

Δολοφονία Άλκη: Τέσσερις νέες συλλήψεις - Ένταλμα και για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία.

Εντάλματα σύλληψης για 10 άτομα για τη δολοφονική επίθεση στον 19χρονο Άλκη Καμπανό. Συνελήφθησαν ήδη 4, αναζητείται και ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία.

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού. Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για τη δολοφονίκή επίθεση στον 19χρονο.



Προηγουμένως, είχαν εκδοθεί 10 εντάλματα σύλληψης, ένα από τα οποία αφορούν και τον 20χρονο, ο οποίος διέφυγε στην Αλβανία, μία μέρα πριν από την ταυτοποίησή του.

«Ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, εκδόθηκαν σήμερα δέκα (10) Εντάλματα σύλληψης. Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη τέσσερις (4) εκ των εμπλεκομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό», δήλωσε μετά τις νέες συλλήψεις ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Κατέγραψαν στην κάμερα τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

Ένα άτομο που μοιάζει στον 20χρονο άνδρα που διέφυγε στην Αλβανία φέρεται να είχε καταγράψει κάμερα ασφάλειας κοντά στον σύνδεσμο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.Μαζί με τον 23χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Άλκη Κ. φαίνεται να μπαίνουν στον χώρο, αμέσως μετά τη αιματηρή επίθεση της περασμένης Τρίτης. Οι αρχές αναζήτησαν την Πέμπτη τον νεαρό άνδρα από την Αλβανία, στα πλαίσια των ερευνών για την ταυτοποίηση των δραστών, προκειμένου να μπορέσουν να εξακριβώσουν αν είναι όντως το άτομο που έχει καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό. Τότε διαπίστωσαν ότι έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος άνδρας είχε περάσει τα σύνορα με το αυτοκίνητο του από τον σταθμό της Κρυσταλλοπηγής μία ημέρα μετά τη δολοφονική επίθεση, στις 23:45, της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου. «Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος», σημειώνουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσθέτοντας ότι «ακόμα και αν διέφευγε, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας».

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει ότι ο 20χρονος, μαζί με τον 23χρονο συλληφθέντα συμμετείχαν σε μια παρόμοια αιματηρή επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος δύο ατόμων τον Μάρτιο του 2019 στην περιοχή Χαριλάου. Μάλιστα το συγκεκριμένο περιστατικό είχε καταγραφεί μόλις 100 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ένας 22χρονος, ενώ αργότερα είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες ο 23χρονος από την Αλβανία και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

https://www.ieidiseis.gr/

Γράφει ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου