Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

 Ο κόμβος αυτός θα συγκεντρώνει όλα τα μέσα μεταφοράς  όπως ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΘ,  ΚΤΕΛ ,ΤΑΞΙ,

Πρόβλεψη και για πάρκινγκ 500 θέσεων;



Ένας μεγάλος συγκοινωνιακός κόμβος, που θα συγκεντρώνει όλα τα μέσα μεταφοράς

ενώ θα υπάρχει και μεγάλος σταθμός πάρκινγκ ΙΧ πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή της Νέας Ελβετίας λόγω του Μετρό Θεσσαλονίκης. Την περασμένη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕΘ ενέκρινε ομοφώνος την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, όπως έγραψε χτες το makrthes.gr, στον τερματικό σταθμό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ θα δημιουργηθεί ένας πολυτροπικός σταθμός μετεπιβίβασης για αστικά και πιθανόν και ΚΤΕΛ. Παράλληλα θα αφορούν την διάνοιξη της οδού Μ.Ψελλού στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών έως την οδό Παπαναστασίου.

Στόχος είναι η περιοχή να αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο μετεπιβίβασης και χρήσης των μέσων σταθερής τροχιάς. Για αυτό το λόγο θα προχωρήσουν και συμπληρωτικές απαλλοτριώσεις που κρίνονται απαραίτητες καθώς ο χώρος των περίπου 12 στρεμμάτων που θα κατασκευαστεί ο Πολυτροπικός Τερματικός, έχει διαφορετικούς ιδιοκτήτες αν και τμήμα της έκτασης εχει προ ετών απαλλοτριωθεί. Μέχρι τώρα έχει απαλλοτριωθεί περίπου το 60% της έκτασης.

Ο νέος αυτός συγκοινωνιακός κόμβος θα συγκεντρώνει πλήθος μέσων μεταφοράς. Εκεί θα βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του Μετρό ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ενώ θα τερματίζουν και λεωφορειακές γραμμές από την ευρύτερη Θεσσαλονίκη, πολυ πιθανά και γραμμές ΚΤΕΛ. Μάλιστα προβλέπεται και η εγκατάσταση σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά λεωφορεία στο μέλλον.

Χώροι θα υπάρχουν και για τα ταξί, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η κατασκευή χώρου στάθμευσης οχημάτων πλησίον της οδού Μ.Ψέλλου. Θα είναι χωρητικότητας 500 θέσεων ενώ θα είναι προσβάσιμο από την οδό Ψελλού, αλλά και από την οδό καθ. Ευρυγένη.

https://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου