Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

 

Πέτρος Καραλάζος -Όχι στην αλλαγή ονομασίας του τσίπουρου και της τσικουδιάς.



Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους παραγωγούς του τσίπουρου Τυρνάβου και της τσικουδιάς Κρήτης.

Το ερώτημα είναι γιατί πρέπει συνεχώς η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να προσπαθεί να δημιουργεί προβλήματα που αφορούν όχι μόνο την παραγωγή ενός προϊόντος που αποτελεί σημείο αναφοράς αλλά και παράδοσης, όσον αφορά ιστορικά πόλεις και χωριά στην πατρίδα μας.

Η αναφορά στο τσίπουρο συνοδεύεται από την τοποθεσία Τύρναβος. Το ίδιο και η τσικουδιά μας παραπέμπει αμέσως στην όμορφη Κρήτη. Είναι παράδοση εκατοντάδων ετών, από την οποία εξαρτώνται χιλιάδες αμπελουργοί και οι οικογένειές τους. Όταν λοιπόν σκέφτεστε να αλλάξετε τις ονομασίες ενός τέτοιου προϊόντος, να γνωρίζετε ότι μαζί τους χάνονται και οι ίδιες οι τοποθεσίες που παραδοσιακά είναι αλληλένδετες με την παραγωγή και την απόσταξη του τσίπουρου και της τσικουδιάς.

Αυτή λοιπόν η απόφαση είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη γιατί δεν αφορά μόνο το ζήτημα της όλης διαδικασίας της απόσταξης και της παραγωγής του προϊόντος αλλά αφορά την ίδια την ζωή και τον βιοπορισμό χιλιάδων οικογενειών. Ας το σκεφτούν λοιπόν καλύτερα και ας μην προσθέσουν άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα στα τόσα άλλα που αφορούν γενικά τον Αγροτικό κόσμο.

Πέτρος Καραλάζος- Γραμματέας Γεωργίας κτηνοτροφίας και αλιείας της Νέας Δεξιάς του Φαήλου Κρανιδιώτη.

https://www.cocktail89tirnavos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου